Journalføring er en viktig del av arbeidsoppgavene til Solveig i hjemmesykepleien.Nord-Fron har lenge ønsket en medisinliste å forholde seg til, da det ofte oppstår situasjoner hvor pasienter har vært på sykehus og det opereres med tre forskjellige medisinlister. Dette har vært en stor feilkilde og har medført mye etterarbeid. Spesielt for legevakten ser de en stor fordel ved å bruke kjernejournal, da dette vil redusere mange feilkilder. Forutsetningen er selvsagt at alle tar systemet flittig i bruk.
“Innføringsløpet har svart til forventningene, og kommunen har lært mye. Det har vært nyttig å jobbe sammen i grupper, få veiledning, undervisning og tips til rutiner, ROS og gevinstarbeid” forteller Guri Haugen, velferdskoordinator i Nord-Fron kommune. For dem har Teams vært en veldig fin måte å delta i undervisning og dele dokumenter på, spesielt når de gikk gjennom det tunge stoffet som kan være utfordrende å jobbe med alene.
Haugen opplever at det beste med å delta på et nasjonalt innføringsløp har vært å få veiledning og maler for arbeidet, samt å dra nytte av erfaringer fra andre. Nord-Fron kommune mener at nasjonale innføringsløp er en svært god måte å implementere nye nasjonale løsninger på, nettopp på grunn av den støtten og de ressursene som tilbys gjennom slike programmer.
Innføringsløpet for kjernejournal er basert på en prosess-modell som har vært brukt i implementeringforløp i regi av Digi Vestland. Med bakgrunn i at Digi Vestland hadde lykkes med implementering tidligere, var det ønskelig å teste denne modellen også i et nasjonalt forløp. Nord-Fron er en av ni kommuner som har deltatt i dette innføringsløpet fra Innlandet.
Du kan lese mer om nasjonalt innføringsløp for kjernejournal på KS sine sider kjernejournal og om innføringsmodellen som ble etablert av KS, Norsk helsenett og kommunene her: felles innføringsmodell innen e-helse