Felles EPJ løft i Innlandet (elektronisk pasientjournal forkortes til EPJ)

En av de viktigste forutsetningene for å yte god helsehjelp er informasjonen vi har om pasientene. Informasjon har imidlertid liten verdi i seg selv, det er når vi deler informasjon at den får mening. Informasjon om innbyggere, pasienter og brukere må derfor være tilgjengelig der og når man har behov for den. Dagens systemer dekker ikke dette behovet og det er derfor et nasjonalt behov for et felles journalløft. Les mer om hvordan dette ivaretas gjennom prosjektet EPJ-løftet i Innlandet, på denne siden.

Organisering av prosjektet

Digi Innlandet v / Regional gruppe for E-helse har invitert kommunene i Innlandet til et samarbeid om å gjennomføre innsiktsarbeid, som danner grunnlag for å utarbeide en felles kravspesifikasjon og gjennomføre en felles anskaffelse av en ny og moderne EPJ.

For prosjektet er det etablert en arbeidsgruppe, referansegruppe og styringsgruppe. Gruppene har bred representasjon – både faglig og geografisk. I tillegg er det etablert lokale ressursgruppe som skal gi verdifull støtte, råd og innspill. Trykk på lenkene under for å se hvem som er representert i de ulike gruppene.

Via det nasjonale KS-nettverket for e-helse, er det etablert samarbeid med tilsvarende prosjekter i andre fylker.

Mer om felles journalløft for kommuner: se denne informative video fra KS

 
Kontaktinformasjon til prosjektleder Marthe Dyrud finner du her

Hva skjer fremover?

Prosjektet er delt opp i tre faser:

Fase 1 (oktober 2024 – mars 2025): 
Innsiktsarbeid og behovskartlegging. 
les mer om den pågående fasen her

Fase 2 (april 2025 – oktober 2025): 
Gjennomføring av konkurransen.
Vi tar sikte på å tegne kontrakt med valgt leverandør før utgangen av 2025. 
Implementering i hver enkelt kommune vil skje fra 2026 og utover.

Fase 3 (oktober 2025 – desember 2025): 
Utarbeide en plan for hvordan samhandle og samarbeid mellom kommunene, etter avtaleinngåelse.

Merk at det kan skje endringer i tidsplanen.

Hva betyr dette løftet for deg som ansatt og hvordan kan du medvirke?

Ved å gå bort fra gammeldagse løsninger med dårlig brukervennlighet til moderne systemer, vil vi oppnå tidsbesparelser og sømløse integrasjoner. Dette vil gi bedre pasientbehandling når man har tilgang på oppdatert data, og vi kan unngå dobbeltregistreringer. Forbedret beslutningsstøtte kan føre til bedre pasientbehandling, økt effektivitet og høyere tilfredshet blant helsepersonell. Økt sikkerhet og bruk av kunstig intelligens vil også bidra til å løfte kvaliteten på tjenestene ytterligere.

Informasjonen skal være oppdatert, helhetlig og korrekt. Du som ansatt skal få et bedre grunnlag for vurderinger og mer tid til andre gjøremål. Vi vil også sørge for at det blir gitt tilstrekkelig opplæring og oppfølging i det valgte systemet, slik at alle kan bruke det på en trygg og effektiv måte.

Vi skal sørge for at dere både får informasjon og blir involvert underveis i prosjektet. I tillegg er det muligheter å sende innspill på behov og ønsker i ny EPJ-løsning.

Innspill kan registreres her

Artikkelliste